Drie Koningen Bier

Streekproduct uit Sint-Katelijne-Waver.
Bier van hoge gisting op fles.

Drie Koningen Bier

‘Drie Koningen Bier’ is een feestbier, sinds 2006 speciaal gebrouwen voor ons honderdjarige bestaan.

Drie Koningen Bier is een hopbier gebrouwen op basis van Nelson hop uit Nieuw-Zeeland, is amberkleurig en heeft een aparte afdronk met een niet vergelijkbare nasmaak. Door zijn hoog alcoholgehalte van 8,5% is het een uitstekend degustatiebier.

In brouwerij ‘De Proef’ uit Hyfte( Lochristi) is dit bier geselecteerd en gebrouwen speciaal voor de Landelijke Gilde Drie Koningen, met een garantie op exclusiviteit. Het ‘Drie Koningen Bier’ was in 2006, het eeuwfeestjaar, doorlopend verkrijgbaar en is sinds 2007 alleen nog verkrijgbaar, elk jaar vanaf Driekoningen tot einde voorraad.

Wil je ons bier graag eens proeven? Kom dan gerust eens langs op één van onze activiteiten. Daar wordt ons bier door elke liefhebber telkens weer ontdekt. Drink je het liever gezellig thuis in de zetel? Dan kun je ons bier ook aankopen via het bestuur of online bestellen. 

 

Hapjes

Ons ‘Drie Koningen Bier’ is perfect te combineren met een hapje. Tijdens de jaarmarkt en de boerenmaarkt te Sint-Katelijne-Waver maken wij elk jaar een lekker hapje klaar. Dit wordt geserveerd op een verrassend en uitnodigend plankje. 

bacon, close-up, cuisine-2816.jpg
Spek

Een krokant lapje spek, gecombineerd met stokbrood, rucola en afgewerkt met een mostersausje op basis van Drie Koningen Bier.

sausages, barbecue, grill-3524649.jpg
Pens

Stukje witte pens met licht aangebakken stukjes appel. Gedresseerd met versnipperde rode ui. Op smaak gebracht met graanmosterd en mayonaise.

turkey, roast, meal-315079.jpg
Kip

Mals stukje kip, gecombineerd met een blad ijsbergsla en witloof. Afgewerkt met malse mozerellakaas en een stukje
turks brood.

Product

Bier van hoge gisting op fles met een alcoholgehalte van 8,5%

Prijs

€35 per bak (exclusief leeggoed)

Inhoud

33cl op fles

Verpakking

Bak van 24 flesjes ter waarde van €5 waarborg

Exclusief

Niet te koop in de winkel.